Na mladima svijet ostaje?

Roditelji djece koja ponosno igraju za KK Cibona u svim omladinskim selekcijama našeg kluba više puta su nas upozorili kako nadareni mladi košarkaši KK Cibone nemaju osiguranu sportsku opremu za treniranje, liječničku skrb te sve ostalo što bi klub kao što je Cibona neophodno morao omogućiti svima onima koji bruse svoj talent kako bi jednog dana odjenuli dres seniorske momčadi.

 

Uvidom u detaljni pregled sportskih programa aktivnosti za 2021. godinu jasno je kako je KK Ciboni za prošlu godinu dodijeljeno 1.157.000,00 kuna gradskog novca za Razvojni program mladih. Između ostalog, taj novac je namijenjen za namjensko trošenje na funkcionalnu dijagnostiku perspektivnih igrača, liječničku i fizijatrijsku skrb, sportskog psihologa, skautiranje igrača, prehranu sportaša, sportsku opremu igrača za treniranje te brigu o opremi, održavanje opreme i sl.

 

S obzirom da nova Uprava KK Cibone propagira transparentnost kao osnovni kriterij svoga djelovanja, ovim putem ih pitamo:

 

– na što je KK Cibona utrošila 1.157.000,00 kuna koje su joj za 2021. godinu dodijeljene za Razvojnih program mladih?

 

– na što je potrošeno 400.000,00 kuna gradskog novca za međunarodna natjecanja koji je dodijeljen KK Ciboni kao klubu nositelju kvalitete?

 

Čovjek vrijedi koliko i njegova riječ, stoga ne sumnjamo kako će predsjednik kluba g. Mario Petrović te direktor KK Cibone g. Mauro Lukić transparentno upoznati članove KK Cibone, naše Udruge i sveobuhvatne sportske javnosti s načinom na koji su njihovi prethodnici odnosili prema sredstvima naznačenima za omladinski pogon, ali i sazvati obećanu press konferenciju te detaljno pojasniti što je utvrđeno revizijom poslovanja KK Cibone.