Jesmo li na dnu?

Cibona je udarila u pod, sada je to i nezainteresiranom promatraču jasno. Najnoviji poraz od Zaboka nije razlog takvom zaključku, već sve ono na što je Udruga Mi smo Cibona upozoravala od početka svoga postojanja. Upravljačka i financijska kriza naposljetku je uvelike zahvatila i sportski segment, koji je usprkos još ponekom ekstra talentu, devastiran.

Započnimo s problemom upravljanja. Odnedavno je predsjednik KK Cibone Mario Petrović, dok je direktorsku funkciju preuzeo Mauro Lukić. Vrlo bitno je istaknuti imena jer se navedeni dvojac nije predstavio zainteresiranoj sportskoj javnosti, ali ni navijačima kluba, stoga o njima znamo vrlo malo, tek par napisanih redaka. Dolaskom novog vodstva na sva zvona se propagira da će se klub demokratizirati i biti transparentniji. Vođenje kluba na principu „medijskih priopćenja“ nije ono što smo očekivali. Najavljena je revizija poslovanja koja bi nam trebala prikazati stvarni dug naše Cibone, a prema kuloarima ona je pri kraju te bi do sredine siječnja trebala ugledati svijetlo dana. Zbog toga, želimo jasan odgovor vodstva KK Cibone na sljedeća pitanja:

Hoće li završetkom revizije rezultati biti javno predstavljeni na press konferenciji?

Kriminalne radnje u KK Ciboni potvrdio je i sam gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je nedvosmisleno poručio kako je utvrđeno da su računi dvostruko prikazivani, odnosno da je KK Cibona tražila i dobivala novac za iste troškove i od Grada Zagreba te Zagrebačkog sportskog saveza.

Jeste li nečasne radnje bivšeg vodstva prijavili nadležnim institucijama?

Neslužbene informacije govore kako će rezultati revizije biti poražavajući, drugim riječima, ukupni dug Cibone je otprilike 70-ak milijuna kuna. Preuzimanjem funkcija, direktor i predsjednik su zasigurno bili spremni i za preuzimanje odgovornosti. Svakog navijača kluba zanima što će se dogoditi nakon završetka revizije te na koje načine se planira financijski oporavak kluba.

Pregovarate li sa sponzorima koji bi eventualno bili zainteresirani pomoći Ciboni? Imate li planove B i/ili C i koji su oni?

Naposljetku, zanima nas i sportsko planiranje. U zadnjim danima sve više izvora govori kako je Cibona spremna izaći iz ABA lige, zagovornik takvog stava je i počasni predsjednik KK Cibone, Mirko Novosel. Kao argument navodi se kako Cibona nije konkurentna na regionalnoj razini. Kako bismo stali na kraj svim šuškanjima, od vodstva kluba promptno zahtijevamo nedvojben stav i odgovor na pitanje:

Hoće li Cibona i sljedećih sezona igrati ABA ligu?

Na kraju, iako je ovih dana na ime Cibone najlakše pljunuti, poručujemo kako u Zagrebu, Hrvatskoj, Europi i diljem svijeta postoje oni koji će se tome suprotstaviti. Kakva god bila u ovim trenucima, Cibona nam je donijela previše osmijeha, ljudske sreće i neprospavanih noći da bismo u miru slušali kako se netko nabacuje i blati njeno ime. Svaki put kad udahnem i pomislim na tebe, srce moje šapuće – CIBONA, VOLIM TE!